Consulten

In het eerste consult, dat zo’n 60 minuten duurt, bekijk ik samen met u wat de reden is voor het bezoek aan mij.  Door middel van een uitgebreide anamnese bespreken we uw klachten, uw leefsituatie, eventuele dieetgeschiedenis en uw eet- en bewegingspatroon. Op die manier krijg ik een goed beeld van uw situatie en stel ik met u een individueel advies op.

Aan het eind van het eerste consult bekijken wat er verder nodig is en plannen we, indien u dit wenst, vervolggesprekken. Tijdens deze gesprekken (15-30 minuten) bied ik u begeleiding en advies om uw doelen te bereiken. En kunnen we zien wat voor u moeilijke situaties of valkuilen zijn en hoe deze aan te pakken. Ook is het mogelijk om samen een bezoek aan een supermarkt te brengen om meer inzicht te krijgen in productkeuzes.

De diëtist is vrij toegankelijk. U kunt dus zonder verwijzing van een arts (huisarts of specialist) een afspraak maken. Ik zal dan eerst met u een korte screening doorlopen. Komt u met een verwijzing dan worden de bevindingen aan uw arts gerapporteerd na het eerste en laatste consult. 

Als praktijk doe ik mee aan wetenschappelijk onderzoek genaamd NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Het doel is een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Via Nivel Zorgregistraties eerste lijn kunt u meer lezen over dit onderzoek.